Appel kaneel tulband

Appel kaneel tulband

Appel kaneel tulband

Ja je leest het goed! Het tweede recept is weer een appel recept en niet zomaar een appel recept, een appel KANEEL recept! Begint het al op te vallen dat wij van appel kaneel houden? Dit zullen waarschijnlijk ook niet de enige appel recepten zijn die we posten, er gaan er nog meer aankomen aangezien het appelseizoen is. Ik heb een appelboom in onze tuin staan en we hebben daar een flinke oogst aan over gehouden, tijd voor nog een appelrecept!

Appel kaneel tulband

Ingredienten voor 1 appel kaneel tulband:

  • 2 appels geschild, ontdaan van klokhuis en in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepels kaneel
  • 115 gram (room)boter op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 mL (half)volle melk
  • 1 theelepel vanille essence
  • 190 gram bloem + 2-3 eetlepels voor door de appels
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • (poedersuiker)

Bereidingswijze:

  1. Mix in grote kom de boter en suiker romig. En voeg daarna 1 vóór 1 de eieren toe, goed mixend na elk ei dat je toevoegt.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de appel, en mix voor ongeveer een minuut tot het beslag mooi glad is.
  3. Meng de kleine stukjes appel met de 2-3 eetlepels bloem (dit doe je zodat de stukjes appel niet meteen naar de bodem zakken in het beslag) en mix het vervolgens met een spatel door het beslag heen.
  4. Vet een tulband-bakvorm in met wat boter en bebloem de vorm daarna.
  5. Doe het appel beslag in de vorm en strijk het vervolgens glad.
  6. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius, voor 30-35 minuten (check met een sateprikker)
  7. Laat de cake in de vorm voor 10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de vorm zodat hij verder kan afkoelen op een koelrek
  8. Voor het serveren is het mooi om de cake nog te bestrooien met poedersuiker.

Dat was weer een geslaagde bakmiddag, ajedo!

Cynthia en Eline

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s