Eton mess en meringue

Oke, toegegeven, het ziet er niet echt super mooi uit (duhh, Eton MESS). Maar wat is het lekker! Slagroom en kwark, aardbeien en meringue en dat dan allemaal bij elkaar.

Eton mess

Eton mess

Merengues

Meringues

Eton mess

Ingredienten voor ongeveer 6 personen:

Voor de meringue:

  • 100 gram eiwit (van circa 3 eieren)
  • 150 gram suiker

Voor de slagroom:

  • 300 mL slagroom
  • 3 grote eetlepels (magere) kwark
  • 4 theelepels suiker

Aardbeien, eventueel met wat (vanille)suiker

Bereidingswijze:

  1. Maak een kom vetvrij, eventueel met wat citroensap. Doe hier de eiwitten toe en klop deze stijf. Voeg terwijl je ze klopt de suiker toe.
  2. Met een spuitzak of twee lepels, maak je hoopjes op een bakplaat.
  3. Droog de schuimpjes in een voorverwarmde oven op 90 graden in ongeveer 2 uur.
  4. Haal de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in kwarten en zoet ze eventueel met wat suiker.
  5. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng voorzichtig de kwark er doorheen.
  6. Doe deze stap vlak voor het serveren: Je kan het in een grote schaal maken, of in individuele bakjes (zie de foto). Om het in een schaal te maken, breek je de meringue in stukjes en doe je ze met de aardbeien door de kwark. Om het in bakjes te maken, doe je eerst een laagje slagroom in het bakje. Verkruimel daarna de meringue eroverheen. Doe dan de aardbeien daarop, en eindig met een beetje slagroom met een hele meringue erop.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

 

Update: het is ook heel leuk in het groot te maken, bijvoorbeeld in een vaas!

Eton mess in een vaas

Eton mess in een vaas

Advertenties

One thought on “Eton mess en meringue

  1. Pingback: Tiramisu | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s