Chocolade muffins

IMG_6808

Een tijdje geleden maakte ik voor iemand deze chocolade muffins. Stiekem heb ik er eentje geproefd, en ze waren verrassend lekker! Niet zo zwaar als je zou verwachten bij chocolade, maar juist lekker luchtig. En echt verschrikkelijk makkelijk te maken!

Chocolade Muffins

Ingrediënten voor 10-12 muffins:

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda (LET OP! Dit is niet hetzelfde als bakpoeder! Het heet ook wel natriumbicarbonaat en is te koop onder andere bij de toko)
  • 4 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram basterdsuiker
  • 75 gram chocolate chips ( kan een mix zijn van verschillende soorten chocolade, wit, melk en/of puur)+ wat extra voor bovenop.
  • 1 groot ei
  • 1 theelepel vanille essence
  • 250 ml melk
  • 90 ml plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C), en doe 10-12 muffinpapiertjes in een muffinvorm.
  2. Zeef het bloem, bakpoeder, baksoda, cacao en zout in een grote kom. Meng ook de suiker en de chocolate chips erdoor.
  3. Klop het ei, vanille essence en de melk door elkaar. Voeg de olie toe, en roer om te mengen.
  4. Voeg het eimengsel toe aan het bloem mengsel, en roer tot het net gemengd is (niet overmixen!). Het is normaal als er nog klontjes in het beslag zitten.
  5. Verdeel het beslag over de vormpjes, en strooi een aantal chocolate chips bovenop het beslag. Bak voor 20-25 minuten.
  6. Laat ze afkoelen

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

3 thoughts on “Chocolade muffins

  1. Hoi, bedankt voor je reacties!
    Op mijn pakje arm&hammer pure baking soda staat bij de ingrediënten dat het sodium bicarbonate bevat oftewel natriumbicarbonaat. Dat is het enige ingrediënt dat erop staat. Met wat van mijn eigen kennis in de scheikunde kan ik zeggen dat de chemische molecuulformule van baksoda NaHCO3 is. De ”bi” in bicarbonaat komt van de reactie bij de productie ervan, er ontstaan 2 moleculen natriumwaterstofcarbonaat. De algemene naam waaronder het bekend is, is baksoda of zuiveringszout.
    Wat dank jij dat het verschil dan tussen basksoda en natriumbicarbonaat? Ik kan het namelijk ook goed mis hebben hoor haha
    Bedankt trouwens voor de tip van de bron vermelden, we zullen de volgende keer de bron vermelden :)
    Groetjes Cynthia

  2. het ziet er super lekker uit!
    Alleen heb ik 1 kleine opmerking… Baksoda is niet hetzelfde als natriumbicarbonaat. Veel mensen denken dat maar het is dus echt niet zo het heeft ook een beetje een andere werking. Als je baksoda niet kan vinden werkt natriumbicarbonaat ongeveer hetzelfde als baksoda, maar er is echt wel een verschil tussen…
    Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s