Zalmcupcakes

Zalmcupcakes

Zalmcupcakes

In de vakantie heb ik tijd over, dus dat betekent vrij veel 24Kitchen kijken (mijn vader vindt het te veel..). Rudolph had dit recept gemaakt en ik moet bekennen dat ik niet zeker wist of ik hier wel aan zou beginnen: cupcakes zijn toch zoet?! Maar, met kerst heb ik deze als voorgerecht gemaakt, en het was eigenlijk heel erg lekker! Binnenin de cupcakes zit nog een stukje zalm, wat een lekkere verrassing is. Het is heel lekker om eens te proberen, en ook lekker snel klaar. Oh, en mocht je nog topping overhouden, het is ook nog heerlijk op een toastje.

Zalmcupcakes

Ingrediënten voor ongeveer 11-12 cupcakes:

Voor de cupcake:

  • 4 takjes dille
  • 250 gram zalm zonder vel
  • 250 gram volkorenmeel
  • 9 gram bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • Wat versgemalen peper
  • 300 mL karnemelk
  • 2 eieren
  • 80 mL olijfolie

Voor de topping:

  • 125 gram gerookte zalm
  • 125 gram roomkaas
  • 125 gram zachte boter
  • 1 mespunt zout
  • 1 citroen
  • 2 takjes dille
  • Wat versgemalen peper

Bereidingswijze:

Voor de cupcakes

  1. Hak de dille fijn.
  2. Snijd de zalm in 24 blokjes.
  3. Meng in een kom de karnemelk, eieren, olijfolie en dille.
  4. Meng in een andere kom het volkorenmeel met het bakpoeder, zout en versgemalen peper.
  5. Roer beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag.
  6. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag, verdeel de zalmblokjes erover en vul het verder af met het beslag.
  7. Bak de cupcakes in 25 minuten gaar in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Voor de topping

  1. Snijd de zalm in stukken. Pureer in het bakje van de staafmixer met de roomkaas.
  2. Roer de boter met het zout luchtig en voeg naar smaak citroenrasp en citroensap toe.
  3. Voeg naar smaak peper toe en meng de zalm en boter door elkaar.
  4. Doe de topping in een spuitzak met een kartelspuitmondje en spuit op de cupcakes.
  5. Versier de cupcakes met dille en een kwart van een plakje citroen.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s