Pizzadeeg

Pizza deeg

Het is altijd fijn om goede basisrecepten te hebben. Hier is er eentje die ik erg lekker vind voor pizza. Het is erg universeel, want je hoeft er niet alleen pizza van te maken. Daar komen we in de recepten wel op terug ;) Het kost trouwens even wat tijd, maar vooral de korst is zoooooo lekker!!! Als je me niet gelooft, zit er maar een ding op en dat is proberen!!

Pizzadeeg

Ingrediënten voor 2 grote pizza’s:

  • 450 gram bloem
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 30 ml olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 zakje gist (7 gram)

Bereidingswijze:

  1. Meng de suiker met het lauwwarme water en strooi de gist over het oppervlak van het water. Laat het zo 5 minuten staan.
  2. Meng de overige ingrediënten met elkaar in een grote kom met een (staande) mixer met deeghaak.
  3. Als de gist is geactiveerd (als er een soort schuimlaag op zit) roer het door en voeg het bij het bloem mengsel.
  4. Op matige snelheid, mix het tot alles goed is opgenomen. Verlaag daarna de snelheid naar laag en laat de mixer het voor 10 minuten kneden.
  5. Be-olie 2 grote kommen met wat olijfolie.
  6. Verdeel het deeg in 2 delen, en maak er een 2 bollen van. Doe elk in een van de be-oliede kommen, en strijk nog wat olijfolie over de bovenkant van de deegbol.
  7. Sluit de kommen af met plastic folie en laat de deegbollen op een warme plek rijzen voor ongeveer 2 uur (of totdat het deeg in volume is verdubbeld).
  8. Het deeg is nu klaar voor gebruik.

Tip 1: je kan het laten rijzen in een uitgeschakelde dichte oven of magnetron.

Tip 2: Dit deeg is makkelijk in te vriezen, doe 1 van de bollen in een afsluitbare zak en vries het in. Als je het wilt gebruiken, even laten ontdooien en het kan weer uitgerold worden tot bijvoorbeeld een pizza.

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s