Verse pasta

Verse pasta aglio e olio met zalm

Verse pasta aglio e olio met zalm

En, ons tweede basisrecept is er! Dit is een heerlijk recept voor pastadeeg. Het kost natuurlijk wel wat meer tijd en moeite dan pasta uit de winkel, maar het is heerlijk! Je kan hiermee eindeloos varieren, van pasta tot ravioli, en wij zullen daar in het vervolg natuurlijk wat recepten voor geven. Het is handig om een pastamachine te hebben, maar dit is niet nodig, het kan ook met een deegroller. Veel plezier met het uitproberen!

Verse pasta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram bloem + wat extra om het aanrecht te bestuiven.
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • eventueel wat water

Bereidingswijze

  1. Leg de bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in.
  2. Doe het zout om de rand en het ei in het kuiltje.
  3. Kneed het deeg tot er een mooi geheel ontstaat.
  4. Kneed het deeg nog 10 minuten. Als het deeg te droog is doe je er nog wat water bij, als het deeg te nat is doe je er nog wat bloem bij.
  5. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 15 minuten te rusten in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit op een bestoven aanrecht tot het de gewenste dikte is, of gebruik een pasta machine.
  7. Snij het deeg in de gewenste vorm en kook het enkele minuten in gezout water. Je weet dat het klaar is als de pasta gaat drijven.

Tip voor een pastamachine:

  • Verdeel het deeg in delen en maak het iets platter.
  • Begin met de wijdste stand van de pastamachine.
  • Vouw na iedere keer dat de pasta door de machine is het deeg dubbel en haal het deeg nog eens door dezelfde dikte.
  • Ga telkens een of twee standen dunner, totdat de gewenste dikte is bereikt.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

2 thoughts on “Verse pasta

  1. Pingback: Tilapiafilet met pasta | Ons leven in voedsel

  2. Pingback: Pittige tagliatelle met gemengde groenten en kip | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s