Amandel Cantuccini

Schermafbeelding 2014-01-18 om 11.06.39O-M-G, hoe is dit mogelijk? We hebben nog geen amandel cantuccini op omnomnomnivoor gezet! Shame on us! hahaha Amandel cantuccini zijn waarschijnlijk een van onze favoriete koekjes, ze zijn geweldig lekker! Ik moet zeggen dat je er wel goede tanden voor nodig hebt, want ze zijn wel hard. In je koffie, thee of chocomel dippen is ook lekker, en daar worden ze iets zachter van.

Amandel cantuccini

Ingrediënten voor 3 ”logs” of cantuccini, ongeveer 36 koekjes 

  • 400 gram bloem + wat extra om over het aanrecht te strooien
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel/ 8 gram bakpoeder
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 160 gram hele/halve amandelen
  • 4 eieren
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 1/4 theelepel amandelextract

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
  2. Verspreid de amandelen in 1 laag over een met bakpapier beklede bakplaat, en rooster ze voor 10 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen, en snij ze in grote stukjes.
  3. In een aparte kom, meng de bloem, zout, en bakpoeder
  4. Mix met een mixer de boter en suiker samen tot het goed gecombineerd is. Meng daarna 1 voor 1 de eieren erdoor en ook het vanille+amandel extract.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is. Meng daarna de geroosterde amandelen erdoor.
  6. Leg het deeg op een goed bebloemd oppervlak. Verdeel het in 3 delen en rol het in een ”log”/stronk  van 25x 5 cm. Leg ze op een bakplaat en bak ze voor 35-40 minuten
  7. Laat ze een beetje afkoelen (ongeveer 10 minuten), en snij ze in plakken van ongeveer 2 cm met een broodmes.
  8. Leg ze weer op de bakplaat en bak ze 7 minuten.
  9. Draai alle koekjes om, en bak ze nog eens voor 7 minuten.

TADAAAA lekkerste koekjes ooit!

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s