Omelet met geitenkaas en bieslook

IMG_7982

Vandaag een recept om je dag mee te starten, ontbijt! Het kan natuurlijk ook als lunch, net wat je lekker vindt. Omeletten zijn in het algemeen niet zo moeilijk te maken. Toch wil ik even de combinatie delen, want het is echt hele goede combi, vind ik persoonlijk. Ik ben er achter gekomen door eigenlijk wat restjes die ik in de koelkast kon vinden door elkaar te gooien met een ei. Zo kom je toch weer op nieuwe combinaties ;) Dit is trouwens een recept met een indicatie van het aantal ingrediënten dat je nodig hebt. Doe het een beetje op gevoel, veel kan er niet mis gaan.

Omelet met geitenkaas en bieslook

Ingrediënten voor een omelet voor 1-2 personen: 

  • 3 eieren + scheutje melk
  • 125 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1/2 – 1 lente ui in kleine ringetjes gesneden
  • 2 ”schijfjes” geitenkaas (ongeveer 17 gram)
  • 3 gram bieslook
  • zout en peper
  • boter of olie om in te bakken
  • eventueel nog wat geraspte kaas

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm een pan met een beetje olie of boter en bak de champignons totdat ze een beetje geslonken zijn.
  2. Klop de eieren ondertussen los in een kommetje samen met de melk, lenteuit en bieslook. Kruimel ook de stukjes geitenkaas erdoor. en breng het op smaak met zout en peper.
  3. Als de champignons gaar zijn, verspreid ze in de pan, en giet het eimengsel erover. Verspreid dit goed!
  4. Laat het bakken totdat de onderkant bruin is. Keer de omelet om (dit kan in helften of kwarten, als het moeilijk is)
  5. Bak de onderkant totdat het gaar is.
  6. Eventueel door de helft snijden en wat geraspte kaas over het midden strooien en daarna dichtklappen (zie foto hieronder).
  7. Serveren op geroosterd brood.

Tip: Om de omelet helemaal heel om te keren kan je een bord over de pan leggen, en de pan omdraaien zodat de omelet op het  bord valt. Schuif daarna het ei van het bord weer in de pan.

IMG_7981

Wat geraspte kaas ”tussen” het ei is erg lekker

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s