Pasta met kip

Pasta met kip

Pasta met kip

Dit is een heerlijke avondmaaltijd. Het is behoorlijk simpel, in een halfuurtje ben je wel klaar en heel erg lekker. Het basisrecept komt van Laura Vitale, maar ik heb er zelf wat aanpassingen aan gemaakt. Eigenlijk kan je er zelf gewoon ingooien wat je lekker vindt, dus dit is een leuk idee om verder zelf mee te varieren.

Pasta met kip

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 300 gram farfalle (of andere pasta, ongeveer 75 gram per persoon)
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 120 mL witte wijn
  • 180 mL kippenbouillon
  • 180 mL crème fraîche (light)
  • 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas
  • 300 gram verse spinazie
  • 300 gram cherrytomaten
  • wat blaadjes basilicum
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Vul een grote pan met water en zout en breng het aan de kook.
  2. Doe de olie in een grote wok en verwarm de wok op medium hoog vuur.
  3. Snij de kip in evengrote blokjes en rol ze door een bord met de bloem, het zout en de peper.
  4. Doe de kip in de wok en bak de kip voor 7-8 minuten, al roerend, gaar.
  5. Als de kip bijna gaar is, doe je de pasta in het kokende water en kook je het gaar volgens de instructies op het pak.
  6. Haal de kip uit de pan en doe het op een bord.
  7. Bak de knoflook voor ongeveer 30 seconde in dezelfde pan.
  8. Voeg de wijn toe en laat het een minuut opstaan, totdat het volume gehalveerd is.
  9. Voeg de kipbouillon toe en kruid het geheel met peper. Zout is nu waarschijnlijk niet meer nodig, omdat de bouillon al vrij zout is, en de parmezaanse kaas die later wordt toegevoegd ook. Laat het geheel 5 minuten opstaan, totdat het volume gehalveerd is.
  10. Snij de spinazie grof en halveer de tomaten.
  11. Voeg deze toe aan de saus en doe een deksel op de wok. Kook dit voor ongeveer één minuut, totdat de spinazie geslonken is.
  12. Voeg de crème fraîche toe en laat het een halve minuut bubbelen.
  13. Voeg de kip en de pasta toe, samen met de basilicum en de parmezaanse kaas. Roer het geheel goed door.

Tip: Een wok of pan met anti-aanbaklaag werkt het beste, dan krijgt de kip een lekker krokant korstje.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s