Tomatenbroodrolletjes

Tomatenbroodrolletjes

Tomatenbroodrolletjes

Omdat ik kort geleden jarig was, had ik besloten om gezellig te gaan high-tea-en met vriendinnen. Omdat Cynthia en ik een kookblog hebben, moet natuurlijk wel (bijna) alles zelf gemaakt worden! Dus Rudolph en andere boeken werden uit de boekenkast gehaald en we hebben heerlijke recepten gevonden die we gemaakt hebben en willen delen. Daarom komen nu een heleboel posts met hapjes die lekker en leuk zijn voor een high-tea, maar die ook voor andere gelegenheden natuurlijk geschikt zijn (verjaardag, borrel, dessert, tapasbufet, etc.).

Het brooddeeg uit dit recept is ook zelf gemaakt. Wij hebben thuis een broodbakmachine, en ik kwam erachter dat dit echt geweldig is! Je kan alle ingrediënten voor het deeg gewoon in de kom gooien en het ‘deeg’ programma aanzetten, waar je perfect gekneed en gerezen deeg van krijgt. Heb je geen broodbakmachine, niet getreurd. Je kan het deeg gewoon met een mixer of met de hand kneden en daarna op een warme plek laten rijzen.

Daar komt ook nog bij dat Rudolph het briljante idee had om dit te maken in muffinvormen, dus als je die in huis hebt kan je het sowieso maken! Als je die niet hebt kan je de rolletjes ook in een ovenschaal doen, alleen dan zitten ze meer aan elkaar geplakt dan in een muffinvorm.

Tomatenbroodrolletjes

Ingrediënten voor 12 rolletjes:

Voor het deeg: 

  • 330 gram bloem
  • 35 gram suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 6 gram zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 35 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 180 mL melk

Voor  de rolletjes:

  • 130 gram pesto
  • 12 cherrytomaten
  • gesmolten boter

Bereidingswijze:

Voor het deeg:

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed ze tot een deeg (of gebruik de broodbakmachine).
  2. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een ingevette kom.
  3. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het zo’n 30 minuten rijzen totdat het volume verdubbeld is. Dit kan goed in een warme badkamer of in de magnetron (die natuurlijk uit staat).
  4. Vet de muffinvorm in met boter of olie.
  5. Bestuif het aanrecht met bloem.
  6. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 48 cm breed en zo’n 20 cm hoog.
  7. Bestrijk het deeg met pesto.
  8. Snij het deeg in twaalf banen van 4 cm breed. Rol deze banen op.
  9. Zet de deegrolletjes met de spiraalkant naar beneden in de muffinvorm.
  10. Druk er aan de bovenkant een tomaat in.
  11. Bedek het met plasticfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.
  12. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de broodrolletjes met gesmolten boter en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
  13. Haal de broodrolletjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s