Kaassoesjes

Photo 27-01-14 17 55 09

Een vervolg van het vorige recept, nu kaassoesjes! Super lekker luchtig, je blijft er maar van eten! Ze waren in ieder geval erg populair op de high tea, ze waren allemaal op.  Heel makkelijk om te maken en kost weinig tijd. Ze zijn het lekkerst als je ze zo snel mogelijk serveert. Succes alvast!

Kaassoesjes

Ingrediënten voor ongeveer 40-50 soesjes:

  • 1 portie soezendeeg, 680 gram (zie recept: soezendeeg )
  • 50 gram geraspte oude kaas + extra om eroverheen te strooien
  • 1 theelepel paprika poeder of andere gemalen kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng de 50 gram geraspte kaas en de paprikapoeder of andere kruiden door het soezendeeg.
  2. Doe het deeg in een spuitzak met een ronde spuitmond zonder kartelrandjes van ongeveer een 1-2 cm doorsnee.
  3. Spuit kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte tussen de hoopjes (ongeveer 3-4 cm) .
  4. Strooi wat geraspte kaas over ieder hoopje deeg (zie foto).
  5. Bak de soesjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goudbruin zijn.
Photo 27-01-14 16 45 11

Een van de bakplaten met ongebakken kaassoesjes bestrooid met kaas.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s