Arretjescake

Dit is een heel gemakkelijk Rudolph receptje. Mijn opa is een groot fan van arretjescake, dat kent hij nog van vroeger. Ik heb het recept van Rudolph iets aangepast, zo vind ik hem op het lekkerst! Ook staat er nog een leuke manier om het te versieren bij, dus dan is het een heel leuk cadeau! Ik maak het trouwens in een brownievorm, dan vind ik het er smakelijker uit zien!

Arretjescake

Arretjescake

Arretjescake

Ingrediënten voor 1 arretjescake van zo’n 20 cm bij 20 cm:

  • 150 gram roomboter
  • 50 gram chocolade
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 100 gram Maria biscuitjes
  • 100 gram elitehaver

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een pannetje of magnetron.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Bekleed de brownievorm met bakpapier.
  4. Meng in een kom de gesmolten boter met de chocolade, de basterdsuiker en cacaopoeder.
  5. Maal de noten grof in het bakje van de staafmixer of met een mes.
  6. Breek de koekjes grof.
  7. Meng de noten en de koekjes door het mengsel van boter en suiker.
  8. Doe het mengsel in de brownievorm en druk het goed aan.
  9. Breek nog wat Maria biscuitjes grof en steek die in de cake.
  10. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Haal het daarna uit de vorm en snijd het in blokjes.

Tip: Wil je het feestelijk inpakken en weggeven? Zoek dan een stuk karton (of een oude parfumdoos) en doe daar de stukjes arretjes cake in of op. Doe er een folie omheen en een mooi strikje, en klaar!

Ingepakte arretjescake

Ingepakte arretjescake

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s