Chocolade temperen en een bakje maken

Chocolade bakje

Chocolade bakje

Zoals aangekondigd, nu komen allerlei recepten die je kan gebruiken om je mega cupcake geweldig te maken. Dit kan je ook gebruiken als je een kleine cupcake een speciale touch wil geven. Het is echter wel belangrijk dat je een siliconenvorm gebruikt, anders kan je het bakje er niet gemakkelijk uit krijgen. Ik ga vandaag vertellen hoe je chocolade kan temperen en hoe je er daarna een bakje van kan maken. De tips voor het chocolade temperen komenvan (het begint een gewoonte te worden) Rudolph. Als je het bakje wilt kleuren is het erg belangrijk dat je gel kleurstof gebruikt, bij vloeibare kleurstof kan de chocolade gaan schiften. Succes ermee!

Ingrediënten voor een chocolade bakje:

  • 250 gram chocolade (alle smaken mogelijk)
  • Kleurstof naar wens

Bereidingswijze:

Chocolade temperen:

  1. Snij de chocola erg fijn. Dit kan je ook doen met behulp van de keukenmachine of het bakje van een staafmixer.
  2. Smelt 200 gram van deze chocolade au bain marie. Breng hiervoor een dun laagje water in een pan aan de kook. Leg hierop een bakje wat het water niet aanraakt en smelt hier de chocolade in.
  3. Verdeel de resterende chocolade in 3 hoopjes.
  4. Als de chocolade net gesmolten is (het is nu zo’n 40 graden), haal je het bakje van de pan.
  5. Voeg een voor een de hoopjes toe, roer telkens goed totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  6. Nu is de chocolade getemperd!

Het bakje maken:

  1. Voeg eventueel kleurstof toe aan de chocolade.
  2. Doe de helft van de chocolade in de basis van de mega cupcake vorm.
  3. Draai de vorm rond zodat er overal chocolade zit.
  4. Zet het in de koelkast, totdat de chocolade hard is. Dit hoeft niet per se, omdat je chocolade getemperd is, maar het is wel wat sneller.
  5. Doe de rest van de chocolade in de vorm.
  6. Zet het weer in de koelkast, totdat het bakje hard is.
  7. Haal de siliconenvorm voorzichtig van het bakje af, door de vorm naar beneden te ‘rollen’.

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

2 thoughts on “Chocolade temperen en een bakje maken

  1. Pingback: Eclairs | Ons leven in voedsel

  2. Pingback: Mega-cupcake | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s