Biscuit (cake)

Biscuit mega-cupcake onderkant

Biscuit mega-cupcake onderkant

Biscuit mega-cupcake bovenkant

Biscuit mega-cupcake bovenkant

We gaan weer verder met de mega-cupcake marathon! Het allerbelangrijkste van een mega-cupcake is natuurlijk de cake. Hiervoor gebruiken we een biscuit recept van het bakken-boek van James Peterson.

Voor degene onder ons die dit niet weten, biscuit is een soort cake, maar dan heel erg luchtig. Er zitten heel veel eieren in, die luchtig geklopt worden. Het is daardoor dus minder machtig en dit is lekker voor een cake met fondant en ganache. Het gebak kan anders namelijk nogal zwaar worden en een biscuit zorgt voor luchtigheid.

Met een andere vorm cake kan de baktijd iets langer of korter zijn, dit moet je dan zelf even bepalen. Als je een ronde cake van 22,5 cm bij 2,5 cm wilt maken, dan moet je 2/3e van dit recept maken.

Biscuit

Ingrediënten voor 1 mega-cupcake:

  • boter en bloem, voor de vorm
  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1,5 theelepel vanille essence
  • 150 gram cakemeel

Bereidingswijze:

  1. Vet de mega-cupcakevorm in met boter en bestuif het met bloem.
  2. Scheid de eieren. Klop de eiwitten 4 minuten. Voeg nu de suiker toe. Klop de eiwitten daarna verder stijf.
  3. Klop in een andere kom de eierdooiers met het vanille essence in 2 minuten luchtig.
  4. Schep het eierdooiermengsel door de eiwitten. Probeer niet te roeren, omdat je dan de luchtigheid uit het beslag haalt.
  5. Zeef het cakemeel door de eieren en schep dit erdoor. Verdeel hiervoor het cakemeel in vier delen, die je er stuk voor stuk doorschept. Dit doe je om de luchtigheid te behouden.
  6. Verdeel het cakebeslag over de mega-cupcakevorm.
  7. Bak de cake in een op 175 graden voorverwarmde oven voor zo’n 45 minuten. De cake is gaar als je er een sateprikker in steekt en die eruit komt zonder deeg eraan. Als je zachtjes duwt op de bovenkant moet de cake terugveren. Let er wel op: het kan zijn dat de onderkant van de mega-cupcake langer duurt om gaar te worden dan de bovenkant.

Eet smakelijk

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

One thought on “Biscuit (cake)

  1. Pingback: Mega-cupcake | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s