Chocolade ganache

Chocolade ganache, geklopt

Chocolade ganache, geklopt

 

Chocolade ganache, ongeklopt

Chocolade ganache, ongeklopt

Ook dit receptje is van het almighty bakken-boek. Chocolade ganache is een lekker receptje, waar je veel mee kan. Je kan de ganache opkloppen, dan kan je hem gebruiken voor de mega-cupcake, of om een andere cake mee te versieren. Als je de ganache ongeklopt gebruikt, kan je hem gebruiken om bijvoorbeeld letters te schrijven op een cake, of voor wat meer fijnere details. Ook kan je dit gebruiken om een mooie glans aan je taart te geven, door het erover te gieten. Kortom, een lekker receptje!

Chocolade ganache

Ingrediënten 200 gram ganache, genoeg voor 1 mega-cupcake:

  • 110 gram pure chocolade
  • 120 mL slagroom

Bereidingswijze

  1. Hak de chocolade fijn.
  2. Doe de chocolade in een hittebestendige kom.
  3. Breng de slagroom in een pannetje aan de kook.
  4. Giet de slagroom over de chocolade en zorg dat de chocolade helemaal onder staat. Laat dit 10 minuten staan, zonder het aan te raken.
  5. Roer de chocolade en de slagroom, tot de chocolade volledig gesmolten is. In het begin ziet het eruit alsof het nooit meer wat gaat worden (zie afbeelding).
  6. Als er nog ongesmolten chocolade is, doe je het nog heel even in de magnetron, of smelt je het nog heel even au bain marie.
Slagroom en chocolade

Slagroom en chocolade

Je chocolade ganache is nu klaar. Je kan hem gebruiken om op een taart te schrijven of om over een taart te gieten.

Voor geklopte ganache:

  1. Laat de ganache volledig afkoelen, onder af en toe roeren.
  2. Klop de ganache op met een mixer. Dit kan 2 a 10 minuten duren, dit ligt aan de temperatuur van de chocolade.
  3. Hij moet zo dik worden als zure room.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

2 thoughts on “Chocolade ganache

  1. Pingback: Mega-cupcake | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s