Witte chocolademousse met frambozen

Witte chocolademousse met frambozen

Op Valentijsdag had ik een superleuke meidenavond! We maakten zelf pizza en sushi, en ik besloot om als toetje witte chocolademousse te maken, want Valentijsdag is niet compleet zonder chocola! (vooral als je nog single bent ;) haha ) We zaten skyfall te kijken en hadden lekker gegeten. Het was een lange dag op school, dus we vielen half in slaap. Opeens schrok ik wakker, en zei: we hebben nog een toetje staan!!!!! Iedereen was meteen klaarwakker! Het was DIVINE!!!!! ZOOOOOOOOOOO lekker omnomnom! Echt heerlijk! wel heel erg machtig, dus ik adviseer het op kleine porties te houden. Probeer het, het is om bij weg te dromen!

Witte chocolademousse met frambozen:

Recept voor 4 porties witte chocolademousse: 

  • 125 gram bevroren frambozen
  • 110 gram witte chocolade
  • 15 gram boter
  • 1 ei, gesplitst
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom tot het stijf is, en zet het daarna in de koelkast terwijl je de rest maakt.
  2. Klop de eierdooier en de suiker een paar minuten tot het iets dikker en een lichtgele kleur is geworden.
  3. Laat au bain marie de witte chocolade met de boter op LAAG  vuur smelten. Witte chocola kan snel op een te hoge temperatuur komen waardoor het een ”deeg” textuur krijgt. Het is dan niet meer te gebruiken.
  4. Doe een klein beetje van de gesmolten witte chocolade bij de geklopte eierdooier, en meng het goed door. Doe dit mengsel weer terug in het bakje van de overige gesmolten chocolade en meng het door met het bakje op de pan met het hete water. (wel met het vuur UIT) Doe dit voor ongeveer een minuut zodat de eierdooier kan stollen.
  5. Klop het eiwit stijf, en spatel ook deze door het witte chocolade-slagroom mengsel.
  6. Voeg het eiwit nu toe aan het witte chocolade mengsel, en spatel het erdoor totdat het volledig gemengd is. (het kan in het begin lijken alsof het er niet doormengt, maar blijf spatelen! Het komt goed! )
  7. Spatel nu ook de slagroom erdoor. Niet overmixen, anders gaat de luchtige textuur verloren.
  8. Ontdooi de bevroren frambozen en prak ze wat fijn met een vork. Komt er te veel sap uit, haal dat er een beetje uit.
  9. Verdeel het frambozenpraksel over 4 bakjes of glazen, en verdeel daar vervolgens het chocolademengel over.
  10. Laat dit nu minstens 6 uur in de koelkast staan, het liefst langer zodat het kan opstijven.

Variatie: Dit zou ook kunnen met ander soort fruit op de bodem, bijvoorbeeld aardbeien of bramen. Het kan zelfs zonder fruit, maar het is juist lekker om iets fris te hebben tegen de hele zoete witte chocolade.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s