Hete kip

Hete kip

Hete kip

Dit receptje is echt super lekker! Het recept komt van de moeder van een vriendin, Natascha bedankt! De kip wordt heerlijk zacht, doordat je het een tijdje op laat staan. Serveer het met witte rijst en een komkommer salade, simpel maar heerlijk.

Hete kip

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 450 gram kipfilet
  • 300 gram pandan- of basmatirijst
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel ketchup (hot)
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 1 theelepel gember of gemberpuree
  • 2 grote uieen
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • scheutje yoghurt
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit een pan met wat olijfolie. Bak hierin de kip een paar minuten aan.
  3. Snipper de ui. Snij de knoflook en de rode peper fijn. Doe deze bij de kip en laat de ui glazig worden.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blikje met water en voeg dit toe.
  5. Voeg de suiker, ketjap, ketchup, azijn, gember, zout en peper toe. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken. Doe dit eerst zonder deksel, zodat de saus wat dikker wordt. Later kan je de deksel er deels opzetten.
  6. Kook dit totdat de kip uiteenvalt.
  7. Kook de rijst volgens bereidingswijze op het pak.
  8. Maak een komkommersalade door de komkommer in dunne plakjes te schaven en er yoghurt, zout en peper bij te doen.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s