Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

Bron foto

Banketbakkersroom, lekker voor in een puddingbroodje, als taartvulling en…… ECLAIRS! Ja nog een paar dagen geduld en dan komt het recept voor de eclairs online. Maar eerst, de banketbakkersroom.  Als je niet weet wat banketbakkersroom is, het is een custard die lijk op crème anglaise maar veel dikker.

Banketbakkersroom

Ingrediënten voor ± 460 gram banketbakkersroom:

  • 480 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115 gram suiker
  • 30 gram maizena
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  1. Breng de melk aan de kook en voeg daarna het vanille extract toe
  2. Klop in een kom de suiker, maizena, eierdooiers en het ei glad.
  3. Giet 1/3 van de melk bij het eierdooiermengsel en roer dit goed door.
  4. Die daarna het mengsel terug in de rest van de pan, en roer met een garde of pollepel in de pan op matig vuur totdat het indikt en kookt. Ga met de bodem goed over de bodem zodat niks kan verbranden.
  5.  Giet het mengsel in een kom en dek het af met plastic folie zodat de folie het mengsel raakt (zo kan er geen vel ontstaan)
  6. Laat het afkoelen.

Tip: de room is 4 dagen houdbaar in de koelkast, je kan het dus prima een paar dagen van tevoren maken.

Tip 2: als de room te stijf wordt, klop het dan los met een garde of mixer.

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

One thought on “Banketbakkersroom

  1. Pingback: Eclairs | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s