Gezonde pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken

Gezonde pannenkoeken

Er zijn die dagen waarop je zin hebt in pannenkoeken, maar eigenlijk iets gezonders wilt eten. Dan is hier de oplossing: de gezonde pannenkoek!

Er zit geen bloem in deze pannenkoeken, daar wordt het dus veel gezonder van. Ze hebben een iets andere consistensie dan een ‘normale’ pannenkoek, en daarom kunnen ze wat lastiger om te draaien zijn, maar ze zijn erg lekker! Gewoon een keer proberen zou ik zeggen!

Gezonde pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 kleine pannenkoekjes, voor 1-2 personen:

  • 1 ei
  • Een halve banaan
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout
  • 30 gram havermout
  • 60 mL melk
  • Klontje boter
  • Dingen voor op je pannenkoeken

Bereidingswijze:

  1. Doe de havermout in het bakje van de staafmixer. Maal het fijn, tot een poeder.
  2. Voeg het ei, de banaan, de kaneel, het zout en de melk toe aan de staafmixer.
  3. Maal het tot een beslag.
  4. Verwarm een koekenpan met een beetje boter.
  5. Doe een scheutje beslag in de koekenpan
  6. Wacht tot de onderkant lichtbruin is, en draai de pannenkoek om.
  7. Wacht nog 1-2 minuten, tot de pannenkoek gaar is.
  8. Bak de rest van het beslag.
  9. Serveer de pannenkoeken met de resterende halve banaan, of andere dingen die je lekker vindt.

Eet smakelijk!

Ajedo!
Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s