Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus kan je voor heel veel dingen gebruiken. Het is eigenlijk gewoon de basis van een witte saus. Je kan het zo laten, op smaak brengen met kaas, kruiden etc. En wast helemaal leuk is, het is super makkelijk, en je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis!

Bechamelsaus

Ingrediënten voor ongeveer 600 ml bechamelsaus:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • ±600 ml melk
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak in een pannetje met een stevige bodem een roux van de boter en de bloem met een pollepel. ( boter smelten en de bloem erdoor roeren) Het wordt een beetje een structuur van losse stukken deeg.
  2. Laat dit mengsel 1 minuutje op middelmatig vuur bakken zodat de bloem kan garen.
  3. Voeg een scheut melk toe en roer tot de melk is opgelost. Voeg daarna nog een scheut toe en roer tot die ook weer opgelost is. Dit blijf je herhalen tot alle melk op is.
  4. Als alle melk op is en de saus op de gewenste dikte is kan je het op smaak brengen met zout en peper.

 

Tips:

1. Wil je een dunnere saus ? Voeg meer melk toe tot je de gewenste dikte hebt.                                                                                2. Wil je een dikkere saus?  Voeg minder melk toe tot je de gewenste dikte hebt.                                                                               3. Kaassaus? Voeg geraspte kaas naar smaak toe na stap 3, en klaar is je kaassaus!

Ajedo!

Cynthia en Eline

 

Advertenties

One thought on “Bechamelsaus

  1. Pingback: Snelle pasta met spinazie | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s