Gezonde bananen muffins

Gezonde bananenmuffins

Gezonde bananenmuffins

Nu Eline een recept van GEZONDE pannenkoeken heeft gepost kan ik natuurlijk niet achterblijven. Deze heb ik een tijdje geleden gemaakt en ik vond ze verassend lekker. Ik ga er niet om liegen, ze smaken ”gezond” als je snapt wat ik bedoel. Ze zullen niet naar de lekkere luchtige vanille cupcakes of muffins smaken, maar gezond kan ook lekker zijn! Ze vullen goed en ze zitten vol met energie!

Gezonde bananen muffins 

Ingrediënten voor 12 bananenmuffins:

  • 100 gram havermout
  • 90 gram (volkoren) bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda (natriumbicarbonaat)
  • snufje zout
  • 2-3 bananen
  • 30 gram suiker
  • 120 gram ongezoete appelmoes
  • 1 eiwit
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

  1. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, baksoda, zout, suiker en kaneel met elkaar in een kom.
  2. Pureer de bananen met een vork zodat het een papje wordt.
  3. Meng de banaan met de appelmoes , eiwit en het vanille extract in een aparte kom.
  4. Vet een muffin bakvorm in met wat boter en bebloem het. (je kan ook papieren cupcake vormpjes gebruiken)
  5. Meng het bananenmengsel met het havermout mengsel.
  6. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes.
  7. Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 15-20 minuten (priktesten)

Eet smakelijk!

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

One thought on “Gezonde bananen muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s