Kip pesto uit de oven

Kip pesto uit de oven

Kip pesto uit de oven

Misschien klinkt dit als een bekend recept. Het is ook niet ingewikkeld, en de smaak combinatie is niet een vernieuwing, maar ik heb wat aanpassingen gedaan aan een oude klassieker, wat het toch wel heel erg lekker maakt! Via een aantal recepten van Laura Vitale ben ik namelijk op het idee gekomen om Panko broodkruimels toe te voegen. Dit is een soort paneermeel wat gemaakt is van broodkruimels, anders dan ‘ons’ paneermeel, wat gemaakt is van beschuit. Panko broodkruimels zijn te vinden in de (grote) Albert Heijn en de toko. Als je geen zin hebt om ze te gaan zoeken, kan je ook je eigen broodkruimels maken, door wat sneetjes brood in de blender te gooien. Ik zeg proberen, het wordt namelijk erg lekker!

Kip pesto uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kipfilet, in 4 dunne plakken
  • 4 eetlepels groene pesto
  • een handje pijnboompitten
  • 3-4 tomaten
  • zout en peper
  • ongeveer 25 gram broodkruimels
  • 10-15 gram vers geraspte parmezaanse kaas, of naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie
  2. Leg de stukken kipfilet hierin. Kruid ze met wat zout en peper.
  3. Doe een eetlepel pesto op ieder stuk kip.
  4. Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de kip.
  5. Meng in een kommetje de broodkruimels, parmezaanse kaas, olijfolie en peper.
  6. Verdeel dit over de ovenschaal.
  7. Verdeel de pijnboompitten over de ovenschaal.
  8. Bak de kip goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 25 minuten.

Tips:

  • Serveer de kip met wat gebakken aardappeltjes en broccoli.
  • Als je de kip in 2 grote stukken koopt, doe ze dan van te voren een uurtje in de vriezer. Hierdoor worden ze steviger en zo zijn ze makkelijker dun te snijden.
  • Ook lekker: wat plakjes mozzarella op de kip leggen, voor het de oven in gaat!

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

 

Advertenties

2 thoughts on “Kip pesto uit de oven

  1. Pingback: Caprese pasta salade | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s