Candybar cake

De buitenkant van de candybar cake

De buitenkant van de candybar cake

De binnenkant van de candybar cake

De binnenkant van de candybar cake

Dit is zo cool! Als je de cake ziet, dan denk je nou wauw big deal, maar het is gewoon een cake. Deze cake is niet alleen lekker, hij ziet er ook zo cool uit als je hem open snijdt. Binnenin zitten namelijk allemaal soorten candybars! Ik heb gewoon zo’n gemengde zak gebruikt, met marsen, bounty’s en snickers enzo, maar je kan ook voor een soort kiezen. Papa wilde namelijk voor het ‘verrassingseffect’ gaan. Het idee voor deze cake komt van Rudolf, maar ik heb een eigen recept gebruikt.

Een grappig feitje trouwens: Op 2 plekken op de cake kwamen een soort gezwellen, ze waren een beetje wittig en ik vroeg me af wat het was. Ik heb bedacht dat dat de milky ways moeten zijn, daar zit zo veel lucht in dat die waarschijnlijk zijn gaan uitzetten. Milky ways zijn daarom niet de beste optie! Bovendien heb ik de twixen ook niet gebruikt, omdat die zo’n andere vorm hadden, vergeleken met de rest. Maar, ben creatief en doe erin wat je leuk vindt! Het resultaat is sowieso spectaculair!

Candybar cake

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 200 gram cakemeel
  • 200 gram zachte roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 dL melk
  • 16 mini candybars, naar keuze

Optioneel:

  • (50 gram witte chocolade)
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

  1. Maak het cakebeslag, door de roomboter en suiker te mixen.
  2. Mix de eieren en melk erdoorheen.
  3. Voeg de cakemeel toe.
  4. Pak al je repen uit.
  5. Vet een cakeblik in met boter en leg een bakpapier erin, zodat de cake er makkelijker uit gaat later.
  6. Doe 1/3e van het beslag in je cakeblik.
  7. Verdeel een laag van 8 repen over het beslag in het cakeblik. Zorg dat het niet de bodem of de randen van het blik raakt. (Zie afbeelding)

    De repen

    De repen

  8. Verdeel weer 1/3e  beslag over het cakeblik. Verdeel weer 8 repen over het beslag, zonder dat het de bodem of de randen raakt.
  9. Verdeel de rest van het beslag in het cakeblik.
  10. Bak de cake voor 1 uur in een op 175 graden voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  11. Laat de cake volledig afkoelen en keer hem om.
  12. Smelt de witte en pure chocolade au bain marie of in de magnetron, in aparte bakjes.
  13. Maak spuitzakjes van hersluitbare zakjes of een echte spuitzak en doe hier de chocolade in.
  14. Verdeel strepen over de cake van chocolade, zodat het er mooi overheen druipt. Leg een stuk bakpapier eronder zodat het makkelijker schoon te maken is.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

One thought on “Candybar cake

  1. Pingback: Het dessert: omelette Sibérienne | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s