Karamelsaus

 

Karamelsaus

Karamelsaus

Bron foto: 1

Mierzoete karamelsaus! Maar het maakt toch toetjes of andere gerechten net af. Zo is bijvoorbeeld een van mijn favoriete toetjes de laatste tijd: vanille roomijs met karamelsaus en pecan noten. Omnomnom. Helaas ben ik vergeten een foto te maken maar ik beloof dat die snel komt! Ik post dit recept nu omdat ik over een paar dagen een holy recept post waar dit voor nodig is ;)

Karamelsaus

Ingrediënten voor ongeveer 350 ml karamelsaus:

  • 200 gram suiker
  • 125 ml water
  • 180 ml slagroom (verwarmd)
  • 30 gram boter
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • snufje zout

Bereidingswijze: 

  1. Doe in een ruime steelpan de suiker en het water en laat de suiker oplossen op middelmatig vuur. (Het is belangrijk dat je niet roert! Je mag de pan wel zwenken)
  2. Als de suiker is opgelost kan je het vuur op hoog zetten en het laten koken totdat er een amberkleurige vloeistof onstaat. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Let op dat dit heel snel kan gaan, als je de suiker laat verbranden is je karamel verpest. En PAS OP! De vloeistof in de pan is erg heet!
  3. Bij een amberkleurige vloeistof kan je de pan van het vuur halen en langzaam de slagroom toevoegen. Doordat de slagroom een lagere temperatuur heeft zal het sterk gaan bubbelen. Roer met een garde totdat alles goed gemengd is.
  4. Voeg de boter, vanille en het zout toe en roer weer totdat alles gemengd is.
  5. Het beste om nu af te laten koelen voor gebruik.

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

One thought on “Karamelsaus

  1. Pingback: Eskimo bars | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s