Het voorgerecht: Torentje van Hollandse garnalen en avocado

Torentje van Hollandse garnalen en avocado

Torentje van Hollandse garnalen en avocado

Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren, had ik besloten om een uitgebreid driegangen menu te gaan koken. Ik vind het altijd erg leuk om mooie en bijzondere dingen te maken, en dit leek eigenlijk het beste moment! Om niet in de stress te raken als je zo’n uitgebreid menu gaat maken, zal ik af en toe wat tips geven om lekker relaxed te kunnen koken. Als voorgerecht had ik een torentje van Hollandse garnalen en avocado gemaakt, een variatie op het recept van , wat erg lekker was en er spectaculair uitzag. Het is waarschijnlijk het makkelijkste om dit te doen met een bakring, maar omdat ik die niet heb, heb ik een koekuitsteker met een hoge rand gebruikt en dat werkte ook prima.

Torentje van Hollandse garnalen en avocado:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 rijpe avocado’s
  • 75-100 gram Hollandse garnalen
  • 1 citroen
  • 50 mL olijfolie
  • 15 mL sesamolie
  • 1/2 chilipeper, zonder zaadjes
  • chilipoeder
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de chilipeper fijn en verwarm een kleine koekenpan met een deel van de olijfolie.
  2. Bak voor 2 minuten de chilipeper hierin, zodat de smaak iets minder scherp is.
  3. Maak een dressing van de sesamolie, olijfolie, zout en peper, citroensap en citroenrasp. Voeg hier de chilipeper aan toe.
  4. Schil de avocado en snij het in kleine blokjes.
  5. Meng 2/3e van de dressing met de avocado en 1/3e van de dressing met de Hollandse garnalen.
  6. Nu komt het stapelen! Pak een bakring of koekuitsteker van ca. 8 cm doorsnee. Leg daarin eerst een laagje van het avocadomengsel. Leg daar bovenop een laagje garnalen. Doe daar bovenop weer een laagje avocado. Zorg dat je tussen de laagjes door het goed aandrukt, maar niet te stevig. Je wilt niet eindigen met avocadopuree. Eindig met een paar garnalen in het midden van het torentje. Til voorzichtig de bakring op.
  7. Dep het bord wat schoon met een stuk keukenrol.

Anti-stresstip: Dit recept is vrij snel en gemakkelijk te maken, daarom kan je dit makkelijk vlak van te voren maken. Je zou eventueel de dressing van te voren kunnen maken. Snij alleen NIET de avocado’s van te voren! Deze kunnen bruin worden en dat ziet er niet smakelijk uit

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s