Tomaat-basilicumsoep

Foto 15-07-14 19 02 48

Tomaat-basilicumsoep

Soms hebben wij echt ineens een explosie van tomaten! Ik meen het, dan liggen er in de koelkast tomaten (op 3 plekken), in de andere koelkast tomaten, in de fruitmand tomaten (want ja, tomaat wordt soms ook als fruit gezien ;)) en ook in de berging liggen dan tomaten. Het is echt een invasie! Dus wat dan beter te doen dan ze allemaal uit te roeien door er tomatensoep van te maken?

 

Tomaat-basilicumsoep

Ingrediënten voor soep voor ongeveer 6-8 personen:

  • ± 2.5 kg tomaten gesneden in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje basilicum, grof gesneden
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • ongeveer 8 eetlepels rietsuiker (of naar smaak)
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje slagroom

 

Note: Ik kan niet de exacte hoeveelheden van het zout, peper, suiker en slagroom geven aangezien het afhankelijk is van de soort tomaat die je gebruikt en de zoetheid ervan.

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook hierin.
  2. Voeg de tomaten toe en laat het met een deksel op middelhoog-laag vuur koken totdat de tomaten zacht zijn en het vocht eruit komt. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten.
  3. Voeg nu de basilicum toe en laat dit ongeveer 5 minuten meekoken.
  4. Neem een staafmixer of keukenmachine en pureer alles totdat het een soep wordt. Op dit moment kan je de rest van de ingrediënten op smaak toevoegen. Daarna meng je het geheel nog eens door met de staafmixer.

 

Tip: Serveer met croutons.

 

Eet smakelijk!

 

Ajedo!

 

Cynthia en Eline

Advertenties

One thought on “Tomaat-basilicumsoep

  1. Pingback: Croutons | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s