Croutons

Croutons

Croutons

 

Croutons zijn net als wentelteefjes een perfecte manier om oud brood te verwerken, maar eigenlijk nog beter. Dit omdat je bijna iedere broodsoort kunt gebruiken om croutons te maken (ligt er natuurlijk wel aan wat voor croutons je wilt, the possibilities in bread are endless!). Ook zijn croutons erg lekker om in de soep te doen, vooral als er geen stukjes in de soep zitten. Dan heb je in ieder geval nog iets om op te kauwen :P. Ik ben gewoon eens gaan uitproberen om croutons te maken, en ze waren erg lekker in de tomatensoep!

 

Croutons

Ingrediënten:

  • (oud) brood ik heb 4 sneeën Zaanse Sneijder lichtbruin gebruikt, maar stokbrood, volkoren brood, witbrood etc. kan allemaal!
  • Olijfolie om mee te besprenkelen
  • Eventueel zout, peper of kruiden naar keuze (ik gebruik Provençaalse kruiden en zout)

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd of scheur het brood in stukjes. Wil je perfecte croutons? Snijd dan eerst de korstjes eraf.
  2. Leg de broodstukjes in 1 laag op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie.
  3. Strooi eventueel zout, peper en kruiden erover en meng de olijfolie en kruiden goed met de broodstukjes door ze om te scheppen.
  4. Bak de croutons in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden celcius voor ongeveer 25 minuten. Schep ze halverwege de baktijd nog wel even om zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden.

 

Eet smakelijk!

 

Ajedo!

 

Cynthia en Eline

Advertenties

2 thoughts on “Croutons

  1. Pingback: Tomatensoep in een broodje | Ons leven in voedsel

  2. Pingback: Tomaat-basilicumsoep | Ons leven in voedsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s