Brownie koekjes

Brownie koekjes

Brownie koekjes

Heb je altijd al gedroomd van koekjes met de smaak van brownie, maar de textuur van een koekje? Nou, dan kan je droom nu werkelijkheid worden! Rudolph geeft dit recept een andere naam (chocolate crinkle cookies), maar ik vind ze veel meer op brownies lijken! Dit is een super simpel recept voor koekjes en je hebt er nauwelijks gereedschap voor nodig. Ze zien er ook nog eens heel erg fancy uit, dus ik zou zeggen, begin te bakken!

 

Brownie koekjes

Ingredienten voor ongeveer 20 koekjes:

  • 200 gram pure chocolade
  • 30 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • circa 100 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Smelt een kwart van de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  2. Snij de rest van de chocolade fijn.
  3. Roer de suiker door de boter en meng het ei erdoor.
  4. Meng de bloem, het zout, het bakpoeder en het cacaopoeder door het eiermengsel.
  5. Roer de gesneden chocolade erdoor en meng het geheel door elkaar.
  6. Voeg nu de gesmolten chocolade toe en meng het goed.
  7. Laat het beslag zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Rol van het deeg ballen ter grote van een pingpongbal.
  9. Doe wat poedersuiker in een kom en rol de ballen erdoorheen.
  10. Druk de koekjes plat en leg ze op een bakplaat.
  11. Bak de koekjes gaar in circa 17 minuten op een op 180 graden voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Ajedo!

Eline en Cynthia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s