Snelle pasta met spinazie

 

Snelle pasta met spinazie

Snelle pasta met spinazie

Nu ik student ben en (helaas) wat minder tijd heb om te koken, word ik steeds creatiever. Ik ga op zoek wat snel, goedkoop, maar natuurlijk ook lekker is! Dus hierbij een snelle, goedkope en lekkere pasta! 3 pannen op het vuur en koken maar! Ik heb verse tri colore tagliatelle van de Appie gebruikt samen met een kaassaus en geroerbakte spinazie met knoflook voor de popeye’s onder ons ;). Eet smakelijk alvast!

Snelle pasta met spinazie

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 1 bakje verse pasta (250 gram)
  • ongeveer 300 ml (half recept) bechamelsaus + 100 gram geraspte kaas
  •  eventueel snufje nootmuskaat
  • ± 200 gram gewassen verse spinazie
  • peperoncino
  • 1 teentje knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • zout en peper
  • olijfolie om de spinazie in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet het af en doe er een scheutje olijfolie door zodat het niet aan elkaar plakt.
  2. Maak de bechamelsaus en meng daar ongeveer 100 gram geraspte kaas en zout+peper erdoorheen. (eventueel ook nog nootmuskaat naar smaak.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak eerst de knoflook een klein beetje aan. Voeg daarna de spinazie toe en bak totdat alle spinazie is geslonken. Meng ook naar smaak peperoncino, zout en peper erdoor.

Nu opscheppen en eten!

Eet smakelijk!

Ajedo!

Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s