Gebakken tempeh

Gebakken tempeh

Gebakken tempeh

Tempeh of ook wel tempé is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het is een niet al te bekend product onder de gemiddelde mens, wat jammer is want het kan zeker lekker zijn! Speciaal op vegetariërs gericht is het een hele goede vleesvervanger, soja zit namelijk vol met vitamine B1 en ijzer. Niet alleen voor de vegetariërs is dit goed om te eten, tempeh is vetarm en volledig cholesterol vrij ( thank you wikipedia haha). Dit recept is een simpel recept waarmee je tempeh klaar zou kunnen maken. Goed te combineren met bijvoorbeeld rijst of mie. Tempeh is trouwens onder andere verkrijgbaar bij de toko en bij de biologische/ecologische winkel. Gebakken tempeh Ingrediënten voor 1-2 personen:

  • half blok tempeh
  • 1- 1 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1- 1 1/2 eetlepel chilisaus
  • ongeveer 1 eetlepel zonnebloemolie
  • theelepel sesamolie (optioneel, maar zeker voor de smaak van belang!)

Bereidingswijze:

  1. Snij het blok tempeh in kleine reepjes (zie foto)
  2. Verwarm de zonnebloemolie en de sesamolie in de pan en bak de tempeh een klein beetje aan (in ieder geval 2 zijdes lichtbruin)
  3. Giet nu de ketjap manis en de chilisaus over de tempeh en bak het nog zo’n 3-4 minuutjes (af en toe omscheppen).

IMG_0416 Eet smakelijk! Ajedo! Cynthia en Eline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s